Valikko Sulje

Miksi tiedeblogi?


On mahtavaa miten kiinnostuneita suomalaiset ovat tieteestä, uusista keksinnöistä ja tehokkaammista lääketieteen hoitomuodoista. Samalla kuitenkin koetaan että tieteestä ja sen tuloksista tiedottaminen on kehnoa. Jos kerta tiedottaminen takkuaa, miten suomalaiset sitten pyrkivät tyydyttämään tiedonjanoaan? Tiedebarometrin mukaan sekoitamme omaan tiedekupposeemme aina vain vähemmän perinteisen median, kuten sanomalehtien, TV:n ja radion tylsänmakuista lientä, mutta koko ajan enemmän raikkaita pisaroita netin ja sosiaalinen median loputtomasta virrasta.

Vaikka tiedon valtatietä käytetään jatkuvasti enemmän, suomalaiset biotieteistä kertovat, ns. maallikkoystävälliset blogit ovat edelleen vähissä. Lääketieteen kehitys ja geenitutkimus kiinnostavat, mutta niistä on vaikea löytää ajankohtaista tietoa -ainkaan suomen kielellä.

Kuitenkin Suomessa ja maailmalla tehdään jatkuvasti mahtavan hienoa tutkimusta joka inspiroi ihmettelemään ja ihastelemaan elämän monimuotoisuutta ja ihmisten kekseliäisyyttä. Näitä ihmeitä haluan jakaa teidän kanssanne tässä blogissa. Koska olen itse täysillä mukana tutkimus- ja tiedeskenessä koen voivani välittää tietoa suoremmin ja ehkäpä myös syvällisemmin kuin toimittajat perinteisesti. Pyrin pitämään aiheet kuitenkin kevyinä, mutta toivon että ne ruokkisivat teidän lukijoiden pohdintaa, lisäisivät oivalluksia ja ehkäpä hitusen myös sekä omaa että teidän ymmärrystä tästä suurenmoisesta maailmasta. Aihepiirit tulevat käsittelemään pääasiassa omaa osaamisaluettani, kuten molekyylibiologiaa, genetiikkaa ja biolääketieteellisisä innovaatioita, mutta myös tutkijan arkea sekä töissä että kotona, ja ehkäpä jossain vaiheessa omia tutkimusaiheitanikin. Tämä ei siis ole (vain) tiedeaiheinen uutisblogi vaan lähestyn aiheita käytännönläheisesti ja pohdiskellen. Toivottavasti viihdytte.

Tervetuloa!

Herättikö ajatuksia? Jäikö jotain puuttumaan? Kommentoi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: